16.07.2015

UKE 17

13:29

Jeg må først og fremst få takke for alle de positive tilbakemeldingene jeg har fått fra en hel haug av mennesker der ute, både fra kjente og ukjente! Dagen jeg postet innlegget var virkelig en fin dag med masse fine folk og ikke minst en helt sinnssyk statistikk på bloggen! Er helt overveldet av hvor mange flotte folk som følger meg der ute, dere er gode!

Nå er jeg i min 17. uke og det er utrolige ni uker siden jeg fikk vite om den lille. Først nå forstår jeg hva folk mener med at tiden virkelig går unna! Samtidig synes jeg det går litt for sakte, for jeg kjenner allerede nå at jeg venter utålmodig på at magen skal bli stor, og jeg venter spent på å kjenne babyen sparke, og ikke minst gleder jeg meg til den lille er her sammen med oss!

De siste dagene har størrelsen på magen vært veldig varierende. Av og til er den helt flat og andre ganger er den på sitt største hittil, noe som er veldig koselig. I går var den virkelig på sitt største, så jeg tenkte det var på sin plass å ta noen bilder. Det var vel også på tide å oppdatere bloggen også, så hvorfor ikke dele bildene med dere? Denne uken er formen helt upåklagelig, noe som er fryktelig godt! De siste månedene har jeg slitt med appetitten og følt meg konstant dårlig av en ekstrem sultfølelse, nå er det så å si helt over, noe som er veldig godt. Må si jeg har sluppet godt unna kvalme og dårlig form, og jeg legger egentlig ikke merke til graviditeten i det hele tatt. 

Termin: Foreløpig satt 28 desember 2015.  
                                                              
Trimester:
2. trimester.

Igjen til termin: 23 uker (161 dager)
                                                                                                           
Kjønn: Det får vi endelig vite på ordinær ultralyd om 5 dager!

 Navn: Hvis det er gutt er vi helt sikre, og blir det jente så ligger vi på ca. 99% sikkert! 

Neste kontroll: Neste uke er det klart for ordinær ultralyd som jeg gleder meg så veldig til! Også er det legetime. Jordmor var vi hos ganske nylig, så det er ikke igjen før i august. 

Vektøkning: Nope. Her går det uheldigvis bare nedover.. Håper det snur snart!

Plager: Uren hud, vondt i korsryggen og lite matlyst.                              
                   
Humør: Ganske turbulent, men for det meste blid og fornøyd!

Aktivitet: Har ikke kjent noe enda så vidt jeg vet. Jeg hadde noen svært aktive bevegelser ved ribbena for noen uker siden, men om det var babyen eller noe annet vet jeg ikke! Har ikke kjent noe i ettertid.

Magebilde

Det er ikke å legge skjul på at jeg har en veldig liten bump i forhold til mange andre i denne uken, men nå har jeg alltid vært veldig flat og slank så det er kanskje ikke så rart. Heldigvis finnes det ingen fasit på størrelsen. 


 Om barnet: 
Vekt: 180g 
CRL: 12 cm
Full lengde: 17 cm

Fosteret er i begynnelsen av denne uken 15 uker gammelt. Den utrolige veksten fortsetter samtidig som stadig mer av brusken i skjelettet omdannes til bein. Nyfødte har 300 bein, men noen av dem smelter sammen, slik at vi som voksne har 206.

Ørene er på riktig plass og vil snart stå ut fra hodet. Om ikke lenge vil det også kunne høre, så prat og syng gjerne for fosteret!

Lanugohårene begynner å dekke noe av huden. Disse hårene har ikke pigmenter og er derfor helt lyse. Noen barn har fremdeles rester av disse hårene etter fødselen, særlig i hudfolder. Man er ikke helt sikre på funksjonen til disse hårene, men vi antar at de hjelper å holde på plass det kremaktige vokslaget, vernix, som etter hvert vil dannes på huden til barnet.

Nå er det snart tid for ultralyd om du velger å benytte deg av tilbudet. Kanskje får du se barnet ditt bevege seg, og kanskje ser du også ryggraden ? den ser ut som perlebånd! Dere har gjerne bestemt dere for å få vite barnets kjønn, men det er ikke alltid man kan se det like tydelig, noen fostre er mer sjenerte enn andre.

Til mor:
Rundt denne tiden opplever noen kvinner at de plutselig kan få ordentlig vondt i lysken. Noen tror noe er galt siden smerten kan være så intens den lille stunden den varer. Årsaken er at båndene (ligamentene) som holder livmoren på plass, nå strekkes fordi livmoren vokser. Smertene kan komme hvis du reiser deg brått opp, hvis du snur deg raskt i sengen, eller når du går. Heldigvis går smertene fort over og gir seg utover i svangerskapet. Det kan hjelpe å bøye kroppen litt fremover når du kjenner dem.


Hvis dere ønsker en ultralydundersøkelse, finner denne sted i løpet av den nærmeste tiden. For de aller fleste er dette en flott opplevelse. Mange snakker om at barnet blir mer "virkelig" når de får se det med egne øyne. For mange vordende foreldre kan dette føles som det første møtet med barnet ? deres barn. "Ultralydmøtet" kan kanskje føre dere nærmere hverandre ? og barnet.

(Hentet fra babyverden.no)

6 kommentarer

16.07.2015 14:24
Hvor er genseren fra? :)
Lilly Christina 16.07.2015 14:31
Anonym: Det er genseren 'Alicia' fra Bik Bok :)
16.07.2015 15:15
Hvorfor lygde du da folk sa du var gravid? Alle visste det, og du trakk inn magen for å sjule det. Da har du neppe gledet deg masse til og bli mor.
16.07.2015 15:27
Haha herregud du kjære anonym. Selvfølgelig trenger man ikke si til alle at man er gravid, dessuten er de første månedene risikomåneder, hvor det er sannsynlighet for å miste barnet.
Ine Marie 16.07.2015 16:43
Så koselig! Masse lykke til videre:)
Lilly Christina 16.07.2015 18:13
Anonym: Jeg har jo ingen plikt til å fortelle noen noe som helst om mitt privatliv før jeg selv vil? Jeg har fått kommentarer og spørsmål om jeg er gravid helst siden nyttår, og det var jo lenge før ungen var påtenkt. Og nåe det kommer til å skjule magen, så er det aldri noe jeg har gjort eller har hatt nødt til å gjøre på grunn av det faktum at jeg faktisk ikke HAR mage enda. Vær så snill å tenk mer på deg selv istedenfor å bry deg om meg og mitt:)

Skriv en ny kommentar

Lilly Christina

    Kontakt

    lillychristina-@hotmail.com

Siste innlegg

INSTAGRAM

 

SUBSCRIBE

 
 
hits