25.08.2015

UKE 22

19:37

Tenk at jeg allerede er over halvveis! Nå var det vel på tide med en ny oppdatering på den lille magen eller hva? Magen er enda veldig liten men svær til meg å være! Likevel skulle jeg gjerne ønske at den var enda litt større, men den har vokst en god del siden forrige oppdatering, og er hardere og rundere enn noen gang før! Lille gullet har også blitt større, og det som tidligere var små sjeldne dult nederst i bekkenet har blitt til kraftige dytt som både kan sees og kjennes ofte og tydelig, og det føles helt fantastisk! Nå som skolen er i gang igjen og vi bruker tiden mye i dansestudio med masse speil, blir jeg litt sjokkert hver gang jeg ser meg selv fra siden, for nå synes det endelig at det er noe der inne♥ Vi har også vært hos jordmor der vi fikk vi beskjed om at livmoren har strukket seg til over navelen, at hjertelyden er perfekt og at symfysemålet er nøyaktig på den røde streken, alt var svært betryggende informasjon! 

I tillegg til utviklingen på magen, har vi fått masse babyutstyr på plass. Bilstol, vogge, newbornset til stokkestol, trillevogn, babynest, seng og en hel haug med klær er allerede bestilt eller i hus, så det er kun stokke stolen, stellebord, diverse tilbehør og mer vintertøy som står igjen. Og ikke minst innredningen, jeg kan ikke vente med å starte på barnerommet! Kjenner jeg gleder meg så fryktelig til alt jeg har i vente!

                 Termin: 3. Januar 2016                                                               Trimester: 2. trimester.                      


                    Graviditetsuke: 22                                                                     Graviditetsmåned: 6                            


                  Igjen til termin: 18 uker og 5 dager (131 dager)                        Kjønn: Ei lita jente!                              
 

                Navn: Bestemt! Men venter litt med å offentliggjøre det.            Vektøkning: Nei.                               


                            Plager: Svært trøtt, og smerter i korsryggen.       Humør: Litt snarsint og følsom hehe. Ellers bare blid!       


                  Aktivitet: Her er det masse av aktivitet hver eneste dag som både kan sees og kjennes utenpå. Veldig god og betryggende følelse som ikke kan sammenliknes med noe annet!

Magebilde:


Om barnet:
Vekt: 450g 
CRL: 19 cm
Full lengde: 27 cm

Fosteret er i begynnelsen av denne uken 20 uker gammelt. Hjernen begynner en vekstperiode som vil vare til barnet er fem år gammelt! Øyebryn og hår blir mer synlig og fosteret beveger øynene oftere. Slike øyebevegelser kan ses ved ultralyd.

Nå dekker lanugohårene hele kroppen, men det er mest rundt hodet, halsen og ansiktet. Beina begynner å nærme seg endelig lengde og proporsjon i forhold til kroppen, og musklene i både armer og bein blir sterkere slik at bevegelsene også blir kraftigere. Samtidig fortsetter skjelettets brusk å omdannes til bein.
Immunsystemet er ikke fullt utviklet ennå, men vil kunne hjelpe til å beskytte den lille kroppen mot infeksjon.

Til mor:
Du har kanskje kjent dem lenge, men nå er det ikke tvil lenger. Det er babyen som rører på seg, og det er opptil flere ganger om dagen! En liten vilter krabat lever sitt eget liv inni deg, og gir deg stadig bevis på sin eksistens. Disse sparkene vil antagelig være med på å prege dagene dine heretter. Både på godt og vondt. Har du ikke kjent noe, vil du bli engstelig, og sparker det i ett sett, kan det stjele all oppmerksomhet.

Det kan være godt å vite dette: Bevegelsene barnet ditt gjør, forplanter seg gjennom veggen i livmoren til følsomme nerveender i bukveggen din. Om du kjenner sparkene eller ikke vil avhenge av hvordan fosteret ligger, hvilken retning det sparker, og ikke minst styrken i sparkene. Ligger barnet en dag med ansiktet vendt mot ryggraden din, vil du ikke merke det korte støtet som du kjenner når fosteret sparker mot magen. Husk at alle barn er forskjellige, også i måten de oppfører seg på i mors liv. Du kan derfor ikke sammenligne dette barnet med eventuelle søsken.

(Hentet fra babyverden.no)

3 kommentarer

laylow x 👀 25.08.2015 19:39
Flotte bilder ♡
Bestemora i bodø 25.08.2015 23:01
Vi gleda oss :)
Stein Hagen 26.08.2015 19:40
Flott at det går så bra i svangerskapet. Ha en videre fin uke :)

Skriv en ny kommentar

Lilly Christina

    Kontakt

    lillychristina-@hotmail.com

Siste innlegg

INSTAGRAM

 

SUBSCRIBE

 
 
hits