18.10.2015

UKE 30

10:52

⋅ TREDJE OG SISTE TRIMESTER ⋅

Tenk at jeg endelig er inne i mitt tredje og siste trimester i svangerskapet! Selv om formen er relativt upåklagelig så begynner jeg virkelig å kjenne at deler av kroppen synes det begynner å bli veldig tungt. Blir jeg sittende eller liggende i og samme stilling for lenge, verker hele kroppen når jeg først rører på meg igjen. Jeg blir fryktelig andpusten av å såvidt være i bevegelse, bekkenet lider og forteller meg fort hva jeg ikke kan gjøre lenger, og nattesøvnen blir dårligere og dårligere. Men likevel trives jeg så godt i min egen kropp akkurat nå! Føler meg så flott med den runde magen som jeg har blitt alt for glad i, og jeg elsker å se den vokse seg større og større♥ Det er så fryktelig rart å tenke på hva kroppen er i stand til. Helt utrolig å tenke på at hvis hun kommer før tiden så er det ikke engang ti uker til hun er her med oss, utenpå. Gleder meg så veldig til å bli kjent med den lille jenta som sparker og romsterer i magen hver dag!


                    Termin: 3. Januar 2016                                                              Trimester: 3. trimester.                       


Graviditetsuke:
 30(29+2)                                                           Graviditetsmåned: 6      
                     

     
 Igjen til termin:
11 uker  (77 dager)                                           Kjønn: Liten prinsesse.       

                            
   ♥ Navn: Isabella K. Johnsen♥                                                        Vektøkning: 8-9 kg            


                                 Plager: Fryktelige bekkensmerter!                                        Humør: Godt humør! Utålmooodig.                                                     

                  Aktivitet: Snuppeliten sparker og dytter på magen så og si hele tiden! Beina hennes er såpass lange nå at sparkene for det meste foregår langt til høyre, rett under ribbena. I tillegg kjenner jeg at hun hikker et par ganger om dagen, der hele magen dunker jevnt i noen minutter. Da må jeg bare stoppe opp med alt jeg driver med for å kjenne etter, for det er sååå koselig! Innser at jeg kommer til å savne sparkene så veldig når hun endelig er ute..

Magebilde:


 ♥ Barnerom: Rommet begynner å ta form nå, og har fått kommode, seng, madrass og klær på plass. Nå mangler jeg egentlig bare dekorasjoner, vegghyller og en stang til opphengbare klær, så er jeg nesten i mål! Men i og med vi har brukt rommet som oppbevaringsrom, er det helt nødvendig med en skikkelig utrydding snart.

  Utstyr: 
Det som mangler nå er badebalje, vognpose, stellematte og vippestol. Er imponert over hvor mye vi allerede har fått ordnet!


Om barnet:
Vekt: 1600g 
CRL: 26,5 cm
Full lengde: 36 cm

Fosteret er i begynnelsen av denne uken 28 uker gammelt. Hjernens overflate blir stadig mer rynkete etter hvert som vindingene dannes. Forskere mener intelligensen kommer fra dette laget. Når vindingene snor og bukter seg på overflaten, maksimeres antallet hjerneceller og overflaten blir større. Nå kontrollerer hjernen den rytmiske pusteøvelsen og regulerer temperaturen selv!

Lanugohårene begynner å forsvinne, men forblir lengst på ryggen og skuldrene. Fosteret har nå ordentlige hår på hodet. Fettlaget under huden blir tykkere og glatter ut huden. Fettet isolerer og fungerer som energikilde.

Fosteret fortsetter å bevege seg så mye som mulig på den begrensede plassen og sparker med føttene og dunker med hendene. Noen fostre begynner også å snu seg med hodet ned nå. Dette kjenner du når fosteret sparker og dunker mot mellomgulvet og ribbeina, og hodet presser mot bekkenbunnen.

 Til mor:
Bare 10 uker igjen! Er du blant dem som plutselig får tidsnød? Så mye skulle vært gjort før babyen kommer. Utålmodigheten i forhold til partneren din kan bli stor. Kommer han til å bli ferdig med det han lovet før babyen kommer? Plutselig må det ryddes i skap, skuffer, kjeller og loft. Nyt energien, men husk at det kommer en dag i morgen også.

Har du begynt å kjenne smerter i bekkenet, kan en slik dag hvor alt skal gjøres, straffe seg. Klarer du å porsjonere ut energien, vil du kanskje ha større glede av den. Kvinner som har opplevd bekkenløsning, vet det. Noen er også plaget av åreknuter. Åreknuter er arvelig, men kan også komme fordi hormonene i svangerskapet mykner klaffene i åreveggene. Prøv å ikke stå for lenge av gangen. Klarer du å sitte med beina høyere enn magen, er det til god hjelp. Da vil blodet lettere strømme tilbake til hjertet.

(Hentet fra babyverden.no)

1 kommentar

18.10.2015 15:18
Vognposen er jo her!! Den Kommer oppover sammen med sengehimmel og div. til helga😊

Skriv en ny kommentar

Lilly Christina

    Kontakt

    lillychristina-@hotmail.com

Siste innlegg

INSTAGRAM

 

SUBSCRIBE

 
 
hits