05.11.2015

UKE 32

10:14

⋅ UNDER TO MÅNEDER IGJEN ⋅

Nå flyyyr tiden fra meg og det er under 2 mnd igjen til termindato. Kan ikke tro at vi allerede er i november måned... Oktober bare forsvant, og med dette tempoet er jeg redd for å ikke få alt i stand til hun plutselig er her?! I det siste har jeg følt litt på presset om å måtte bli ferdig med alt, i tilfelle hun plutselig skulle melde sin ankomst tidligere enn beregnet. Det at det begynte å regne for en stund siden gjør at jeg ikke får spraymalt ferdig sengen hennes, som gjerne skal luftes en god stund før hun kommer, og nå er jeg såpass stresset at den må males for hånd da været ikke blir bedre! Tripp-trapp stol og stellematte er det eneste som gjenstår av utstyr, og penger spares nå opp til siste rest av klær og utstyr jeg har hatt i handlekurven lenge! 

I tillegg har jeg vært på to svangerskapsmøter med en fin gruppe med samme terminperiode, og fått god info om både fødsel og amming. Fikk samtidig en kjapp time hos jordmor der hun kunne fortelle meg at hodet ligger godt nede i bekkenet, og at hun ligger i riktig leie til fødsel, noe som fikk meg til å puste lettet ut da jeg har fryktet setefødsel. Nå begynner ting virkelig å nærme seg!


                    Termin: 3. Januar 2016                                                              Trimester: 3. trimester.                       


Graviditetsuke:
 32(31+6)                                                           Graviditetsmåned: 7      
                     

     
 Igjen til termin:
 8 uker og 3 dager (59 dager)                            Kjønn: Liten prinsesse.       

                            
   ♥ Navn: Isabella K. Johnsen♥                                                        Vektøkning: 8-9 kg            


                                      Plager: Mye kynnere og smerter i korsryggen.                             Humør: Litt snarsint hehe.                                                     

                  Aktivitet: Nå er det mer aktivitet enn noen gang tidligere, og spesielt på kveldene! Går sjeldent en time uten full aktivitet på den lille. Hennes favoritt er å dytte hele kroppen sin til en side av magen så magen buler helt ut på utsiden... Her er det masse liv!

Magebilde:

(Det er ikke svetteringer dere ser, bare gjennomsiktig genser med hvit bh under....)

 ♥ Barnerom: Når rydde og kastejobben er unnagjort er det kun dekorasjoner og maling av sprinkelsenga som gjenstår.

  Utstyr: 
Nå vil jeg tørre å påstå at vi har alt vi trenger. Kun tripp-trapp stol og stellematte og noe sengetøy er som står igjen på lista.


Om barnet:
Vekt: 1800g 
CRL: 28 cm
Full lengde: 38 cm

Fosteret er i begynnelsen av denne uken 30 uker gammelt. Kroppen vokser ikke like fort lenger, men hjernens vekst fortsetter i samme tempo. Når nye hjernefolder dannes, presses hodeskallen utover slik at hodestørrelsen øker. Antallet nervesammenkoblinger i hjernen øker enormt!

Håret på hodet blir tykkere, og nå er både tå- og fingernegler ferdig formet. Lanugohåret dekker stadig mindre deler av kroppen, og øyebryn og øyevipper blir stadig lengre.
Nå har fosteret så dårlig plass i livmoren at det må trekke føttene opp og innta det vi kalles fosterstilling. Fosteret får stadig mer fett under huden slik at noe av rødfargen forsvinner og huden ikke lenger er så rynkete. Nå er fosteret i ferd med å få det litt lubne utseende som hos nyfødte.


 Til mor:
Ukene går og avgjørelser skal tas. Dette er tiden for å lese om hva du kan forvente omkring fødselen, bestemme deg for hvordan barnet skal fødes, og hvem du vil ha med deg. Hvis du/dere har spesielle ønsker for fødselen eller sykehusoppholdet, kan det være lurt å ta det opp med fødestedet på forhånd. Noen lager et ønskebrev og leverer det til jordmor. Der kan man for eksempel notere ned tanker og ønsker om smertelindring, partnerens rolle og hva man håper og forventer skal skje når barnet er født. Mange steder får man også omvisning på den aktuelle fødeavdelingen.

De fleste steder finnes det muligheter til å delta på kurs som tar opp viktige emner innen svangerskap, fødsel og barseltid. Et slikt kurs kan være til god hjelp i fødsels- og foreldreforberedelsene! Det finnes flere typer kurs, fra endagskurs og helgekurs til kurs som går over flere kvelder. Yoga, trening i basseng og magedans er også gode alternativer til fødselsforberedelse. Partneren oppfordres til å bli med. Det anbefales å delta på slike kurs rundt to måneder før forventet fødsel. Det er viktig å skaffe seg kunnskap og informasjon.

(Hentet fra babyverden.no)

 

5 kommentarer

mmartej 05.11.2015 12:05
så fin mage :D
Maya 05.11.2015 18:37
Går du fortsatt på skolen?
Lilly Christina 05.11.2015 19:47
Maya: Ja :) Men ikke 100%. Jeg tar kun de teoretiske fagene(norsk, rle, historie og dansehistore) da jeg egentlig er sykemeldt, så det er bare 16 skoletimer i uka.
06.11.2015 21:19
Herlighet for en fin babymage!

Hvor gammel er du foresten? :-)
Lilly Christina 06.11.2015 21:46
Anonym: Tusen takk hihi! Jeg er 18 :) Klem

Skriv en ny kommentar

Lilly Christina

    Kontakt

    lillychristina-@hotmail.com

Siste innlegg

INSTAGRAM

 

SUBSCRIBE

 
 
hits