22.11.2015

UKE 35

17:18

⋅ SNART HØYGRAVID ⋅

Om bare to dager kan jeg kalle meg selv høygravid! Da er det bare 40 små dager igjen til termindato, og det er egentlig helt uvirkelig da det føles som jeg skal gå gravid for alltid... Jeg er enda ikke plaget med noe annet enn ryggen, og ikke synes jeg det er særlig tungt med kul på magen heller, så for min del kunne jeg gjerne gått gravid en god stund til! Men så har jeg jo begynt å lengte etter det lille mennesket der inne, så samtidig vil jeg ha henne ut haha.  

Forrige jordmortime fikk jeg beskjed om at hodet allerede er godt festet, noe som kan tyde på at hun kanskje kommer fortere enn vi tror? Mens andre sier det er vanlig for førstegangsfødene at de fester seg tidlig.. Tiden vil vise! Jeg kjenner ihvertfall at jeg begynner å bli en smule stresset angående redebyggingen og pakking av fødebag, så det må jeg starte med til uken. 


                    Termin: 3. Januar 2016                                                              Trimester: 3. trimester.                       


Graviditetsuke:
 35(34+2)                                                           Graviditetsmåned: 8      
                     

     
 Igjen til termin:
 6 uker (42 dager)                                             Kjønn: Liten prinsesse.       

                            
   ♥ Navn: Isabella K. Johnsen♥                                                        Vektøkning: 10 kg            


                                      Plager: Hele ryggen er en evig plage...                             Humør: Følsom og litt snarsint                                                

                  Aktivitet: Nå begynner det nok å bli trangt der inne, så bevegelsene er oftere og tydeligere, men kanskje litt svakere nå enn før når hun ikke klarer å ta fart haha... Likevel kjenner jeg de små beina til frøkna fekter voldsomt rundt der inne, noe som til tider er fryktelig ubehagelig, men stort sett er det bare kjempe koselig♥ Både armer og bein er lett å kjenne rett under navlen der det er mykt, og det er så morsomt å kjenne på hvor stor hun faktisk har blitt, og hvor tydelige bevegelsene er nå! Av og til kan jeg faktisk kjenne håndflaten eller fotbladet hennes rett under fingrene, og følge etter dem når de sklir av gårde. Så fascinerende!

Magebilde:


 ♥
 Barnerom:
 
Senga er ferdigmalt, oppreid og satt på plass(som dere ser på bildet over hihi), vegghyller er hengt opp, kommoden er full, og nå er det bare siste utrydding og sortering som gjenstår. 

  Utstyr: 
Mangler fortsatt vippestol, madrass til vugge og småting til stellebordet.


Om barnet:
Vekt: 2500g 
CRL: 31 cm
Full lengde: 42,5 cm

Fosteret er i begynnelsen av denne uken 33 uker gammelt. Om du kunne plassere fingeren din i fosterets håndflate, ville den lille hånden lukket seg. Tåneglene når tåspissene.

Navlestrengen er rundt en halv meter lang og mellom en og to centimeter i diameter. Trykket i den og konsistensen gjør at det sjelden blir knute på den, og skjer dette, løsner den som regel av seg selv. Fosteret bruker gjerne navlestrengen som leke og klemmer på den, men det klarer ikke å klemme så hardt at det skades.

Det er i de siste ukene av svangerskapet fosteret legger mest på seg, gjerne over 200 gram i uken!

 Til mor:
Det lille barnet er allerede sterkt til stede med sine velutviklede sanser. Det er særlig gjennom hørselen at barnet oppdager den nye verden han eller hun snart skal møte. Dette er kunnskap mennesker i alle kulturer tar på alvor. Det er ikke for sent å begynne å øve på vuggesanger. Barnet ditt kan kjenne igjen både stemmen din og vuggesangene etter fødselen. Du vet best hvordan du får barnet ditt til å føle seg elsket!

Sørger du for at dere fylles med gode opplevelser? Disse siste ukene er viktige for deg. Du skal fylle opp, lade batteriene og ikke bruke opp det du skulle ha av oppsparte krefter. Det er ennå to uker igjen til foreldrepermisjonen starter. Hvilepausene bør være mange, og du bør oppvartes som en prinsesse. Fortell partneren din at alt det han skjemmer deg bort med, nyter barnet hans også godt av!

(Hentet fra babyverden.no)

 

1 kommentar

Martine F. Wilhelmsen 23.11.2015 22:03
Fine bilder!! Så koselig å lese på:)

Skriv en ny kommentar

Lilly Christina

    Kontakt

    lillychristina-@hotmail.com

Siste innlegg

INSTAGRAM

 

SUBSCRIBE

 
 
hits