15.12.2015

UKE 38

10:45

⋅ JEG ER KLAR NÅR DU ER KLAR ⋅

Nå nærmer slutten seg med stormskritt. For ikke lenge siden gikk det opp for meg at nå mangler vi faktisk ingen ting, og jeg kan med glede påstå at vi er i rute! Nå som det bare er 19 små dager igjen til termindato så kan det store forsåvidt skje når som helst, så jeg er veldig spent og en smule utålmodig. Jeg hadde trodd hun kom til å komme før tiden, men nå kjenner jeg litt på det at det er en mulighet for at det blir overtid, men tiden går så fryktelig fort fremover nå uansett, og jeg synes verken at magen er tung eller i veien, så det gjør meg ingen ting! Jeg nyter hvert sekund av den siste tiden som gravid, og gleder meg masse til å møte jenta vår♥


                    Termin: 3. Januar 2016                                                              Trimester: 3. trimester.                       


Graviditetsuke:
 37(36+4)                                                           Graviditetsmåned: 9      
                     

     
 Igjen til termin:
 2 uker og 5 dager (19 dager)                             Kjønn: Liten prinsesse.       

                            
   ♥ Navn: Isabella K. Johnsen♥                                                        Vektøkning: 10 kg            


                                       Plager: Ryggen!!                                                       Humør: Litt lettirritert, ellers bare blid og fornøyd.                                                

Aktivitet: 
Går litt i bølger nå. Noen dager er hun roligere enn hun vanligvis pleier, mens andre dager er hun villere enn noen gang, og man kan se at hele magen bobler og bølger seg i flere minutter i strekk. Hun er lenge våken nå, hikker masse hver dag, og reagerer fort med en gang jeg dytter til henne. Men virkelig har hun blitt sterk nå, og mangelen på plass er ingen hindring for den lille krabaten når det kommer til sparking og dytting! I helgen var det såpass intense spark at jeg skvatt skikkelig, for det å se en fot eller arm stikkende 5cm opp under skinnet er virkelig rart!


Magebilde:
Processed with VSCOcam with acg presetProcessed with VSCOcam with acg preset

 ♥
 Barnerom:
 
Akkurat der går det litt sakte, men det skjer litt etter litt. 

  Utstyr:
 Alt er endelig i boks, og det er så godt å si!!!


Om barnet:
Vekt: 3200g 
CRL: 34 cm
Full lengde: 48 cm

Fosteret er i begynnelsen av denne uken 36 uker gammelt. Håndgrepet blir fastere, og fosteret reagerer tydeligere på lys og lyd. Kroppen er rund og lubben. I tarmen finnes det nå en betydelig mengde mekonium, også kalt barnebek, som vil utgjøre barnets første avføring og fylle den første bleien kort tid etter fødselen.

Hodet ligger som regel ned og er gjerne festet i bekkenet. Det er så trangt i livmoren nå at armer og bein er trukket nært opp til kroppen.

Skjelettet blir stadig hardere, men ikke alle beina i kroppen vil være solide ved fødselen. I hodeskallen er det små åpninger for at hodet skal kunne tilpasse seg fødselskanalen. Hodet kan kanskje se litt merkelig ut like etter fødselen, men vil få tilbake sin vanlige, avrundede form etter kort tid.

 Til mor:
Du har sikkert hørt uttrykket "pluss/minus to uker". Det brukes ofte i forbindelse med termindato. Det betyr at fødselen kan starte når som helst de neste tre-fire ukene. Går du en uke over termin, skal du til overtidsvurering på sykehuset. Så innen fire uker vil babyen din være født.

Du sparer verdifull energi på å ikke la termindatoen være den som skal fortelle deg når din fødsel vil starte. Du har antagelig oppdaget at det er lite du har kontroll over i svangerskapet. Slik er det nå også.

Føler du deg uvel, kvalm og svimmel når du ligger på ryggen? Det er normalt og kalles "vena cava-syndromet". Den tunge livmoren trykker mot en stor blodåre i ryggen og gjør at blodet strømmer langsommere tilbake til hjertet ditt. Dette er ikke farlig, men kan være svært ubehagelig. De fleste trives best når de ligger på siden. Venstre side er best, for da påvirkes blodsirkulasjonen i kroppen minst.

Lengden fra symfysen til toppen av livmoren (fundus) kan variere alt etter om barnets hode er festet eller ikke. Du kan kjenne nedtrykk i bekkenet når hodet er festet.

(Hentet fra babyverden.no)

 

3 kommentarer

malbia 15.12.2015 10:49
åå så spennende! Kjempe fint navn :)

Ønsker deg masse lykke til ! :D

Malin
Madelen 15.12.2015 19:20
Hvorfor photoshoper du magen din? det er veldig tydelig.
Lilly Christina 15.12.2015 19:58
Madelen: Koselig at jeg har så "velstelt" mage at du tror den er photoshoppet, men jeg photoshopper overhodet ikke gravidmagen min som jeg er så glad i! Og ærlig talt, hadde jeg gjort det, tror du ikke jeg først og fremst ville fjernet det stygge piercingarret over navlen? :)
Kan jo innrømme at jeg har mine metoder for at bildene (og spesielt magen) skal se best mulig ut, men det har ingen ting med Photoshop å gjøre. Trikset er å bruke selvbruning en gang i uken, pleie magen godt med gravidolje for å unngå tørr hud og strekkmerker, og å ta bilder i lav belysning så ikke blodårene blir like synlig, også redigerer jeg lysstyrke og kontrasten på mobilen. Ingen hokus pokus med andre ord :)

Skriv en ny kommentar

Lilly Christina

    Kontakt

    lillychristina-@hotmail.com

Siste innlegg

INSTAGRAM

 

SUBSCRIBE

 
 
hits