03.01.2016

UKE 41 & TERMINDATO!

10:23

⋅ DAGEN ER HER ⋅

Endelig er dagen her, men ingen bebis ennå! Et helt svangerskap er fullgått og jeg er klarere for ankomst enn noen gang før. Jeg hadde faktisk aldri trodd vi skulle komme helt hit. Av en eller annen grunn har jeg alltid hatt på følelsen av at hun skulle dukke opp før tiden, men det kan se ut som hun liker seg godt der inne i magehuset♥

De siste dagene har jeg vært litt ekstra glad i magen, strøket over den en gang ekstra og holdt godt rundt den når jeg sovner. Tenk at en kan bli så glad i sin egen mage... Nå er det vel heller det som befinner seg på innsiden som jeg er så glad i, og det blir sikkert enda bedre å få henne ut så jeg kan se på, lukte på og og holde jenta vår, men likevel så er det noe med den nærheten man har under svangerskapet som ikke kan erstattes! Men så fort den flate magen er tilbake så blir nok det godt det også! 

Til tross for at det er termin og jenta vår kan dukke opp når som helst, så er det enda helt uvirkelig og umulig å forberede seg mentalt godt nok til hva man snart skal møte. Jeg klarer enda ikke å innse at vi om et par dager har et nytt menneske i livet som snart skal kalle meg mamma, og at jeg skal igjennom en fødsel. Jeg tror ikke det går opp for meg før lenge etter fødselen heller, at dette er noe som skal vare for evig! Jeg gleder meg så vanvittig♥


                    Termin: i dag!                                                                            Trimester: 3. trimester.                       


Graviditetsuke:
 41(40+2)                                                         Graviditetsmåned: 9      
                     

     
 Igjen til termin:
 0 dager                                                            Kjønn: Liten prinsesse.       

                            
   ♥ Navn: Isabella K. Johnsen♥                                                        Vektøkning: 15 kg            


                                       Plager: Veldig sterke og hyppige kynnere.                          Humør: Blid og fornøyd! Veldig klar.                                                                                

Aktivitet:  Noen dager rolig, andre dager heeelt vill. Virker nesten så hun tror at utveien er midt på magen... Plassmangel er ingen hindring for denne lille krabaten!

Magebilde: 


 Barnerom:
 
Endelig står det klart! For sneakpeaks kan dere se på instagramprofilen min(@lillych), hvor jeg forresten har blitt ganske flink til å oppdatere!  

  Utstyr:
 Alt vi trenger har vi nå på plass! Mangler kun en madrass så er vi 110% i mål. 


Om barnet:
Fosteret er i begynnelsen av denne uken 39 uker gammelt. Fostre som velger å bli værende lenger enn termindatoen, har som regel ikke vondt av det. De veier som regel noe mer og er mer våkne og oppmerksomme når de blir født enn barn som blir født tidligere. I de fleste tilfeller blir barnet født når det selv er klart.

 Til mor:
Termindato, dette magiske ordet som inneholder svangerskapets tall. Hvordan kan det plutselig miste verdi? Termindatoen er passert. Du går til sengs med store forventninger. Vil det skje i natt? Natt blir dag, og du våkner. Neida, her er alt som før. Er det underlig at du kjenner et snev av skuffelse? Dagen blir etter hvert en helt vanlig dag. Og alle vil vite: "Skjer det noe?" Selvfølgelig skjer det noe ? det gjør det hele tiden med kvinner som venter. Men barnet lar vente på seg. Kvinner klarer nemlig ikke å få fødselen i gang alene. Rier kan riktignok settes i gang på kunstig vis, men den normale prosessen er annerledes og så kompleks at vi ennå ikke forstår den helt. Når barnet når et visst modenhetsnivå, ser det ut til at det produseres biokjemiske og hormonelle signaler. Disse stoffene bidrar til å redusere morkakens funksjoner. Resultatet er en rekke hormonelle hendelser som setter fødselen i gang.

Når fødselen nærmer seg, hevdes det at vi kan hjelpe naturen å få fortgang i sakene. I mannens sæd finnes det nemlig prostaglandin som kan hjelpe livmorhalsen til å modnes hurtigere. Det kan godt hende samleie virker, kanskje er det verdt et forsøk?

De kraftige riene kommer og forteller deg at nå er barnet klart. Gled deg til startskuddet" Det kan gå når som helst!

(Hentet fra babyverden.no)

 

11 kommentarer

Annelinsta 03.01.2016 11:58
Så spennende! Jeg har 17 dager igjen men har også hatt på følelsen av at han vil dukke opp før, så det blir utrolig spennende å se! Klarer heller ikke forberede meg helt mentalt på det som snart skal skje. Hele greia er liksom helt uvirkelig, men jeg gleder meg utrolig masse :-) Ønsker deg masse lykke til! <3
Kamilla Haaland 03.01.2016 12:06
Lykke til :)
Ingun 03.01.2016 13:44
Lykke til kjære Lilly <3
Bestemor i Bodø 03.01.2016 14:06
Vi venter, og gleder oss :)
Mathilde 03.01.2016 14:23
Lykke til:)
Lilly Christina 03.01.2016 18:25
Mathilde: tusen takk:)
Lilly Christina 03.01.2016 18:25
Bestemor i Bodø: vi også!
Lilly Christina 03.01.2016 18:26
Ingun: tusen takk Ingun! <3
Lilly Christina 03.01.2016 18:26
Kamilla Haaland: tusen takk:)
Lilly Christina 03.01.2016 18:27
Annelinsta: kjempespennende! Tiden flyr den siste tiden, men nå er jeg fryktelig utålmodig altså... Masse lykke til til deg også, vi har masse å glede oss til!<3
Annelinsta 03.01.2016 23:40
Tusen takk! Ja, det har vi så absolutt! <3

Skriv en ny kommentar

Lilly Christina

    Kontakt

    lillychristina-@hotmail.com

Siste innlegg

INSTAGRAM

 

SUBSCRIBE

 
 
hits