31.07.2015

VÅR LILLE PRINSESSE

13:54

<3Lille jenta vår, endelig vet vi hvem du er, og jeg gleder meg så inderlig til alle stundene vi to skal ha sammen!

Jeg gleder meg sånn til å se henne for første gang, kjenne varmen hennes og snuse henne i håret. Gleder meg til å kose på den babymyke ferske huden, holde henne i de små velskapte hendene og bare beundre hver minste lille detalj på den lille perfekte kroppen.

Jeg gleder meg til å kjenne det uerstattelige båndet mellom mor og datter, lære henne å lese, telle og prate. Gleder meg til å trøste når det trengs, blåse på når hun slår seg og synge når hun skal sove.

Jeg gleder meg til å se henne vokse opp, bli kjent med henne på alle mulige måter, gre håret hennes, og pusse de små tennene, se henne smile, og høre henne le. Gleder meg til å se på at hun sover trygt og godt, for så å kjenne på den overveldende lykken over vidunderet vi har skapt.

Jeg gleder meg så vanvittig til fremtiden! Jeg har så mye fint i møte, og dette er bare starten. Det kiler i magen når jeg tenker på hva som er i vente, og lykken er uendelig! Vi venter sånn på deg, vår lille prinsesse<3

16.07.2015

UKE 17

13:29

Jeg må først og fremst få takke for alle de positive tilbakemeldingene jeg har fått fra en hel haug av mennesker der ute, både fra kjente og ukjente! Dagen jeg postet innlegget var virkelig en fin dag med masse fine folk og ikke minst en helt sinnssyk statistikk på bloggen! Er helt overveldet av hvor mange flotte folk som følger meg der ute, dere er gode!

Nå er jeg i min 17. uke og det er utrolige ni uker siden jeg fikk vite om den lille. Først nå forstår jeg hva folk mener med at tiden virkelig går unna! Samtidig synes jeg det går litt for sakte, for jeg kjenner allerede nå at jeg venter utålmodig på at magen skal bli stor, og jeg venter spent på å kjenne babyen sparke, og ikke minst gleder jeg meg til den lille er her sammen med oss!

De siste dagene har størrelsen på magen vært veldig varierende. Av og til er den helt flat og andre ganger er den på sitt største hittil, noe som er veldig koselig. I går var den virkelig på sitt største, så jeg tenkte det var på sin plass å ta noen bilder. Det var vel også på tide å oppdatere bloggen også, så hvorfor ikke dele bildene med dere? Denne uken er formen helt upåklagelig, noe som er fryktelig godt! De siste månedene har jeg slitt med appetitten og følt meg konstant dårlig av en ekstrem sultfølelse, nå er det så å si helt over, noe som er veldig godt. Må si jeg har sluppet godt unna kvalme og dårlig form, og jeg legger egentlig ikke merke til graviditeten i det hele tatt. 

Termin: Foreløpig satt 28 desember 2015.  
                                                              
Trimester:
2. trimester.

Igjen til termin: 23 uker (161 dager)
                                                                                                           
Kjønn: Det får vi endelig vite på ordinær ultralyd om 5 dager!

 Navn: Hvis det er gutt er vi helt sikre, og blir det jente så ligger vi på ca. 99% sikkert! 

Neste kontroll: Neste uke er det klart for ordinær ultralyd som jeg gleder meg så veldig til! Også er det legetime. Jordmor var vi hos ganske nylig, så det er ikke igjen før i august. 

Vektøkning: Nope. Her går det uheldigvis bare nedover.. Håper det snur snart!

Plager: Uren hud, vondt i korsryggen og lite matlyst.                              
                   
Humør: Ganske turbulent, men for det meste blid og fornøyd!

Aktivitet: Har ikke kjent noe enda så vidt jeg vet. Jeg hadde noen svært aktive bevegelser ved ribbena for noen uker siden, men om det var babyen eller noe annet vet jeg ikke! Har ikke kjent noe i ettertid.

Magebilde

Det er ikke å legge skjul på at jeg har en veldig liten bump i forhold til mange andre i denne uken, men nå har jeg alltid vært veldig flat og slank så det er kanskje ikke så rart. Heldigvis finnes det ingen fasit på størrelsen. 


 Om barnet: 
Vekt: 180g 
CRL: 12 cm
Full lengde: 17 cm

Fosteret er i begynnelsen av denne uken 15 uker gammelt. Den utrolige veksten fortsetter samtidig som stadig mer av brusken i skjelettet omdannes til bein. Nyfødte har 300 bein, men noen av dem smelter sammen, slik at vi som voksne har 206.

Ørene er på riktig plass og vil snart stå ut fra hodet. Om ikke lenge vil det også kunne høre, så prat og syng gjerne for fosteret!

Lanugohårene begynner å dekke noe av huden. Disse hårene har ikke pigmenter og er derfor helt lyse. Noen barn har fremdeles rester av disse hårene etter fødselen, særlig i hudfolder. Man er ikke helt sikre på funksjonen til disse hårene, men vi antar at de hjelper å holde på plass det kremaktige vokslaget, vernix, som etter hvert vil dannes på huden til barnet.

Nå er det snart tid for ultralyd om du velger å benytte deg av tilbudet. Kanskje får du se barnet ditt bevege seg, og kanskje ser du også ryggraden ? den ser ut som perlebånd! Dere har gjerne bestemt dere for å få vite barnets kjønn, men det er ikke alltid man kan se det like tydelig, noen fostre er mer sjenerte enn andre.

Til mor:
Rundt denne tiden opplever noen kvinner at de plutselig kan få ordentlig vondt i lysken. Noen tror noe er galt siden smerten kan være så intens den lille stunden den varer. Årsaken er at båndene (ligamentene) som holder livmoren på plass, nå strekkes fordi livmoren vokser. Smertene kan komme hvis du reiser deg brått opp, hvis du snur deg raskt i sengen, eller når du går. Heldigvis går smertene fort over og gir seg utover i svangerskapet. Det kan hjelpe å bøye kroppen litt fremover når du kjenner dem.


Hvis dere ønsker en ultralydundersøkelse, finner denne sted i løpet av den nærmeste tiden. For de aller fleste er dette en flott opplevelse. Mange snakker om at barnet blir mer "virkelig" når de får se det med egne øyne. For mange vordende foreldre kan dette føles som det første møtet med barnet ? deres barn. "Ultralydmøtet" kan kanskje føre dere nærmere hverandre ? og barnet.

(Hentet fra babyverden.no)

07.07.2015

EN GLEDELIG NYHET

11:13

Jeg var i veldig usikker på om jeg ville annonsere dette på noe så offentlig som bloggen, men etter å ha tenkt mye frem og tilbake kan jeg endelig med stor glede annonsere og bekrefte at jeg er gravid i uke 16, og venter en liten baby med min kjære!♥  Jeg har holdt det veldig personlig på grunn av den ekstremt ryktekjente byen, og delte det derfor kun med et fåtall av mennesker i uke 12 når risikoen for spontan abort er redusert. Etter dette har det på kort tid spredd seg som ild i tørt gress til folk jeg forsåvidt ikke kjenner eller vet hvem er. I starten irriterte dette meg veldig fordi det er såpass stort for meg og kjæresten, så dette var noe jeg med glede ville annonsere selv når tiden var inne! Men etter å ha fått høre at både jeg og den lille blir snakket om av så å si hele byen så blir det dumt å late som det ikke er tilfelle, spesielt når det er en så stor og fin nyhet som jeg bare har gledet meg til å fortelle!Tanken er enda fjern og skremmende for meg, og det har den vært siden jeg sto med den positive testen i handa for snart to måneder siden, men gleden og spenningen vokser på meg hver eneste dag og jeg gleder meg veldig til å få mage, bli kjent med den lille dag for dag, og ikke minst fremtiden vi har foran oss! Selv om dette ikke var planlagt, var både jeg og Tobias var med en gang bestemte på at dette skulle vi klare sammen. Frem til nå har vi vært hos jordmor og lege, og nå venter jeg kun utålmodig på ultralyden i uke 18 hvor vi forhåpentligvis får vite kjønn og får fastslått at alt er bra! Jeg gleder meg veldig til å få se den lille kroppen, spesielt etter å ha følt på hvor vakkert og betryggende det er å høre den flotte hjertelyden, som vi gjorde hos jordmor. I og med det ikke synes på magen min i det hele tatt at det er noen der inne, så blir man enda mer overrasket når man får det bevist at det er et noen der inne som sakte men sikkert vokser seg til en baby. Vår baby!På bloggen vil jeg prøve å oppdatere så ofte som mulig om meg og magen, ikke bare fordi jeg vil dokumentere det som skjer i svangerskapet og se tilbake på det når babyen endelig er født, men også fordi jeg har full fortståelse for at det er mye nysgjerrighet rundt det hele. Jeg får ofte høre av venner og bekjente at de blir spurt om det ene og det andre uten at de vet noe selv haha! Selvfølgelig får ikke jeg noen spørsmål, så svarene er ofte feil, noe som har resultert i rykter om for eksempel hvor langt jeg er på vei. Via bloggen kan jeg dele akkurat det jeg vil uten at det skal bli noe usikkerhet eller mer feilinformasjon! 

Så endelig etter flere dager med innlegget liggende på vent i utkast så er jeg selvsagt spent på reaksjonene og tilbakemeldingene som kommer, og håper selvfølgelig at det bare er positive og hyggelige kommentarer rundt det hele selv om jeg er forberedt på forskjellige snakkiser bak ryggen på oss pågrunn av det ene og det andre. Vi er jo enda unge og må legge om livet vårt på en måte så det skal fungere på alle mulige måter, og jeg må fullføre skolen på et eller annet vis med babyen på siden. Det blir hardt og veldig utfordrene, men jeg tar uten tvil utfordringen og vil få dette til å fungere med hjelp av vår store familie og venner på hver vår side, og ikke minst fordi vi vet at vi klarer det!♥

03.07.2015

BILDEDRYSS FRA TENERIFE

17:08

Hei! Nå er det over fire måneder siden forrige innlegg og det har skjedd veldig mye siden sist. Blant annet var jeg i syden med kjæresten i april! Vi ble rett og slett lei av den kjedelige hverdagen og norsk vår, og satte oss ned og bestilte noen spontane billetter. Ikke mer enn to dager etterpå befant vi oss i Tenerife hvor vi var i to uker. Til min fortvilelse hadde jeg kun tatt med meg ett minnekort med en kapasitet på rundt 300 bilder, så bildemulighetene ble en smule redusert. Derfor tok jeg kun bilder når det var verdt det, og med to store dyreparker på øya så var er det en selvfølge at godt over halvparten av bildene er fra de to kjente parkene! 


De små surikatene kapret virkelig hjertet mitt der de løp sammen i flokk og sto nyskjerrig oppreist på sine to ben♥ For noen herlige små skapninger!


Etter et flott delfinshow ble vi begge veldig fascinert over hvor dyktige og fine dyr delfinene er! Tror jeg nesten fikk en liten drøm om å bli dyretrener etter dette, haha!


I løpet av reisen fikk både jeg og typen flettet håret av noen gateflettere. Det tok laaang tid og var skikkelig vondt i flere dager etterpå! Var virkelig en befriende følelse å ta dem ut etter nesten en månede. Her var vi i nydelige Siam Park som er en gigatisk vannpark en kort taxitur unna. Skliene var helt utrolige selv om vannet var iskaldt og parken var helt full. Etter tre-fire timer i det kalde vannet var denne stranden inne i parken virkelig god å legge seg ned på!


En dag lånte vi elektriske sykler, noe som var såå gøy! Vi syklet langs omtrent hele promenaden, og fikk vel egentlig sett alt som var å se på øya langs vannet. Etter dette har jeg hatt et stort ønske om å kjøpe meg elsykkel! Vi suste avgårde i flere km i timen av å bare tråkke på pedalene et par ganger, noe som gjorde sykling til noe helt nytt haha


Jeg hadde en fantastisk kjæresteferie som jeg lengter tilbake til! Etter å ha mimret litt i dette innlegget, så gleder jeg meg bare enda mer til Santorinituren i August sammen! Det blir mitt femte år på øya, og jeg kan ikke vente med å få med meg Tobias som aldri har vært der før♥

KATEGORI: Blogg - 3 kommentarer
hits