25.08.2015

UKE 22

19:37

Tenk at jeg allerede er over halvveis! Nå var det vel på tide med en ny oppdatering på den lille magen eller hva? Magen er enda veldig liten men svær til meg å være! Likevel skulle jeg gjerne ønske at den var enda litt større, men den har vokst en god del siden forrige oppdatering, og er hardere og rundere enn noen gang før! Lille gullet har også blitt større, og det som tidligere var små sjeldne dult nederst i bekkenet har blitt til kraftige dytt som både kan sees og kjennes ofte og tydelig, og det føles helt fantastisk! Nå som skolen er i gang igjen og vi bruker tiden mye i dansestudio med masse speil, blir jeg litt sjokkert hver gang jeg ser meg selv fra siden, for nå synes det endelig at det er noe der inne♥ Vi har også vært hos jordmor der vi fikk vi beskjed om at livmoren har strukket seg til over navelen, at hjertelyden er perfekt og at symfysemålet er nøyaktig på den røde streken, alt var svært betryggende informasjon! 

I tillegg til utviklingen på magen, har vi fått masse babyutstyr på plass. Bilstol, vogge, newbornset til stokkestol, trillevogn, babynest, seng og en hel haug med klær er allerede bestilt eller i hus, så det er kun stokke stolen, stellebord, diverse tilbehør og mer vintertøy som står igjen. Og ikke minst innredningen, jeg kan ikke vente med å starte på barnerommet! Kjenner jeg gleder meg så fryktelig til alt jeg har i vente!

                 Termin: 3. Januar 2016                                                               Trimester: 2. trimester.                      


                    Graviditetsuke: 22                                                                     Graviditetsmåned: 6                            


                  Igjen til termin: 18 uker og 5 dager (131 dager)                        Kjønn: Ei lita jente!                              
 

                Navn: Bestemt! Men venter litt med å offentliggjøre det.            Vektøkning: Nei.                               


                            Plager: Svært trøtt, og smerter i korsryggen.       Humør: Litt snarsint og følsom hehe. Ellers bare blid!       


                  Aktivitet: Her er det masse av aktivitet hver eneste dag som både kan sees og kjennes utenpå. Veldig god og betryggende følelse som ikke kan sammenliknes med noe annet!

Magebilde:


Om barnet:
Vekt: 450g 
CRL: 19 cm
Full lengde: 27 cm

Fosteret er i begynnelsen av denne uken 20 uker gammelt. Hjernen begynner en vekstperiode som vil vare til barnet er fem år gammelt! Øyebryn og hår blir mer synlig og fosteret beveger øynene oftere. Slike øyebevegelser kan ses ved ultralyd.

Nå dekker lanugohårene hele kroppen, men det er mest rundt hodet, halsen og ansiktet. Beina begynner å nærme seg endelig lengde og proporsjon i forhold til kroppen, og musklene i både armer og bein blir sterkere slik at bevegelsene også blir kraftigere. Samtidig fortsetter skjelettets brusk å omdannes til bein.
Immunsystemet er ikke fullt utviklet ennå, men vil kunne hjelpe til å beskytte den lille kroppen mot infeksjon.

Til mor:
Du har kanskje kjent dem lenge, men nå er det ikke tvil lenger. Det er babyen som rører på seg, og det er opptil flere ganger om dagen! En liten vilter krabat lever sitt eget liv inni deg, og gir deg stadig bevis på sin eksistens. Disse sparkene vil antagelig være med på å prege dagene dine heretter. Både på godt og vondt. Har du ikke kjent noe, vil du bli engstelig, og sparker det i ett sett, kan det stjele all oppmerksomhet.

Det kan være godt å vite dette: Bevegelsene barnet ditt gjør, forplanter seg gjennom veggen i livmoren til følsomme nerveender i bukveggen din. Om du kjenner sparkene eller ikke vil avhenge av hvordan fosteret ligger, hvilken retning det sparker, og ikke minst styrken i sparkene. Ligger barnet en dag med ansiktet vendt mot ryggraden din, vil du ikke merke det korte støtet som du kjenner når fosteret sparker mot magen. Husk at alle barn er forskjellige, også i måten de oppfører seg på i mors liv. Du kan derfor ikke sammenligne dette barnet med eventuelle søsken.

(Hentet fra babyverden.no)

02.08.2015

FERIEKLAR OG BEKYMRINGSLØS

12:28

Hei alle sammen, håper alle har en fin ferie og nyter de siste ukene for fult!

Selv har jeg endelig tatt meg ferie og sitter i skrivende stund hos min søster her sørpå! I går var vi i Bjørneparken i Flå, og har sett på en haug med fine dyr. Jeg tok selvfølgelig masse med bilder, men får ikke vist dere før jeg har tilgang til pc. Dermed må det duge med mobilbilder til etter ferien!

Etter en knapp uke her sørpå, reiser jeg videre sammen med kjæresten til drømmeøya Santorini allerede i morgen kveld! Dette blir min femte sommer på samme sted og samme hotel, så jeg kan vel stolt kalle meg stamgjest hehe! Dette blir dessverre mitt første år uten min faste reisepartner Addi, men første år på øya med kjæresten. En romantisk ferie før vi blir tre i huset er virkelig på sin plass synes jeg, og jeg gleder meg veldig til to uker i sola<3

Når det er sagt har jeg endelig roet ned en del av de fæle svangerskapsbekymringene! Jeg som lå ganske langt under symfysestreken, kjente minimalt med bevegelse og hadde så å si helt flat mage i det jeg trodde var uke 17/18, fikk beskjed om at ultralyden heldigvis viste at jeg er tidligere på vei enn først antatt, og jeg har fått ny termindato som er i januar! Alt så tilsynelatende perfekt ut med den lille jenta vår, og nå kan jeg endelig si at jeg har bikket 18 fullgåtte uker, så snart er jeg halvveis(og lommeboka er allerede misfornøyd)!

Nå når jeg er sikker på hvor langt jeg er på vei og kan ta de tidligere målingene en uke bakover, så ligger symfysemålingene akkurat på streken, magen vokser og bevegelsene til den lille kjenner jeg hver eneste dag! Dermed stemmer alt, og ting føles veldig mye bedre<3

Hvor er deres ferieplaner? Oppdaterer snart fra Hellas!

KATEGORI: Blogg - 2 kommentarer
hits