25.12.2015

GOD JUL

18:28


                 
GOD JUL ALLE SAMMEN! Tenk at det allerede er jul igjen! Året har gått så fort, og jeg kan ikke tenke meg hvor fort det kommer til å gå med en liten nykommer blant oss.. Kjempe rart å tenke på at til neste jul så har vi ei lita snuppe på nesten ett år! Har selvsagt fryktet å føde på dette tidspunktet, for jeg kan ikke tenke meg at det er noe gøy å ha bursdag i juletida fordi det er så sent på året. For oss som foreldre er det jo helt irrelevant, men jeg har jo bekjente som har bursdag sent på året og ikke synes noe særlig om det! Nå håper jeg bare hun holder seg inne til etter nyttår, slik at barnehageplass går som en lek og at hun er først i køen når det kommer til alle godene som eldre hehe! 

Jeg håper alle har en super jul! Vår julaften i går startet tidlig med dyne i sofaen og gode klassikere på tvskjermen før vi feiret kvelden hos mine foreldre med god mat, god stemning og masse fine gaver! Jeg er kjempe fornøyd med gavene som lå under treet i går, og dagen i dag har gått til å blant annet montere våre nye fine spisestoler(!!!), se julefilmer og rydde litt ekstra til snuppas ankomst. I dag er jeg nemlig i den 40. uken, og med bare 9 dager til termindato kan hun faktisk dukke opp når som helst, noe som er fryktelig spennende! 
Processed with VSCOcam with m3 preset

♥ HVORDAN VAR DERES JUL?

KATEGORI: Blogg - 7 kommentarer
15.12.2015

STOKKE STEPS

15:14

Vi har hatt så fint besøk av mine kjære svigerforeldre siden i går, og som om ikke det var nok med koselig besøk så hadde de med seg noe av det siste vi manglet til bebis! Nemlig en vippestol OG spisestol til lille! Jeg har ikke turt å håpe på det til jul engang fordi det er såpass stiv pris på Stokke sine møbler, så jeg har vært forberedt på å spare opp til vippestolen selv og vente med stolen til hun sitter, men så ble vi nok en gang skjemt bort og overrasket av den fine familien vår♥
Dette settet skal vi virkelig få GODT brukt for! Vi tenkte jo lenge på å skaffe oss den klassiske tripp-trapp-stolen fra Stokke, men da jeg fikk øye på denne i butikken ved siden av den klassiske, så var jeg ikke i tvil om hva som passer oss best med tanke på stil og utseende da den andre nesten ble kjempekjip i forhold haha! I tillegg synes jeg det er litt i overkant å bruke 1500 kroner på en helt klassisk tripp-trapp-stol fra bare fordi man får kjøpt passende tilbehør til jo eldre barnet blir, når man som man får en helt tilsvarende en til en hundrelapp på IKEA... Så når vi først skulle skaffe oss en stol i samme prisklasse og med samme konsept, så virket det mest fornuftig å ønske seg noe med litt mer moderne stil hehe! 

I tillegg er vippestolen så genial da den kan brukes lenge både på gulv og på stolen. Det å få henne opp i vår høyde når vi lager mat, bretter klær eller å ha henne oppe ved bordet når vi spiser er en så fin ting! Også kan vi ha henne på gulvet når det er behov for det, bare med et enkelt klikk på hver side av stolen så fungerer det akkurat som en klassisk vippestol. Dagens oppfinnelser er virkelig lettvinne, og jeg er stor fan av enkle og gode løsninger!

Også må jeg bare få benytte anledningen til å takke hele familien vår for all hjelpen vi har fått med tanke på innkjøp til bebis! Familie fra alle kanter har virkelig strukket seg langt og overgått all forventning når det kommer til gaver, hjelp og dyre innkjøp, og vi er helt rørt av alt vi sitter igjen med til slutt! Det er så mye mer enn vi kunne forventet oss, og jeg vil bare si TUSEN TAKK♥

KATEGORI: Blogg - 4 kommentarer
15.12.2015

UKE 38

10:45

⋅ JEG ER KLAR NÅR DU ER KLAR ⋅

Nå nærmer slutten seg med stormskritt. For ikke lenge siden gikk det opp for meg at nå mangler vi faktisk ingen ting, og jeg kan med glede påstå at vi er i rute! Nå som det bare er 19 små dager igjen til termindato så kan det store forsåvidt skje når som helst, så jeg er veldig spent og en smule utålmodig. Jeg hadde trodd hun kom til å komme før tiden, men nå kjenner jeg litt på det at det er en mulighet for at det blir overtid, men tiden går så fryktelig fort fremover nå uansett, og jeg synes verken at magen er tung eller i veien, så det gjør meg ingen ting! Jeg nyter hvert sekund av den siste tiden som gravid, og gleder meg masse til å møte jenta vår♥


                    Termin: 3. Januar 2016                                                              Trimester: 3. trimester.                       


Graviditetsuke:
 37(36+4)                                                           Graviditetsmåned: 9      
                     

     
 Igjen til termin:
 2 uker og 5 dager (19 dager)                             Kjønn: Liten prinsesse.       

                            
   ♥ Navn: Isabella K. Johnsen♥                                                        Vektøkning: 10 kg            


                                       Plager: Ryggen!!                                                       Humør: Litt lettirritert, ellers bare blid og fornøyd.                                                

Aktivitet: 
Går litt i bølger nå. Noen dager er hun roligere enn hun vanligvis pleier, mens andre dager er hun villere enn noen gang, og man kan se at hele magen bobler og bølger seg i flere minutter i strekk. Hun er lenge våken nå, hikker masse hver dag, og reagerer fort med en gang jeg dytter til henne. Men virkelig har hun blitt sterk nå, og mangelen på plass er ingen hindring for den lille krabaten når det kommer til sparking og dytting! I helgen var det såpass intense spark at jeg skvatt skikkelig, for det å se en fot eller arm stikkende 5cm opp under skinnet er virkelig rart!


Magebilde:
Processed with VSCOcam with acg presetProcessed with VSCOcam with acg preset

 ♥
 Barnerom:
 
Akkurat der går det litt sakte, men det skjer litt etter litt. 

  Utstyr:
 Alt er endelig i boks, og det er så godt å si!!!


Om barnet:
Vekt: 3200g 
CRL: 34 cm
Full lengde: 48 cm

Fosteret er i begynnelsen av denne uken 36 uker gammelt. Håndgrepet blir fastere, og fosteret reagerer tydeligere på lys og lyd. Kroppen er rund og lubben. I tarmen finnes det nå en betydelig mengde mekonium, også kalt barnebek, som vil utgjøre barnets første avføring og fylle den første bleien kort tid etter fødselen.

Hodet ligger som regel ned og er gjerne festet i bekkenet. Det er så trangt i livmoren nå at armer og bein er trukket nært opp til kroppen.

Skjelettet blir stadig hardere, men ikke alle beina i kroppen vil være solide ved fødselen. I hodeskallen er det små åpninger for at hodet skal kunne tilpasse seg fødselskanalen. Hodet kan kanskje se litt merkelig ut like etter fødselen, men vil få tilbake sin vanlige, avrundede form etter kort tid.

 Til mor:
Du har sikkert hørt uttrykket "pluss/minus to uker". Det brukes ofte i forbindelse med termindato. Det betyr at fødselen kan starte når som helst de neste tre-fire ukene. Går du en uke over termin, skal du til overtidsvurering på sykehuset. Så innen fire uker vil babyen din være født.

Du sparer verdifull energi på å ikke la termindatoen være den som skal fortelle deg når din fødsel vil starte. Du har antagelig oppdaget at det er lite du har kontroll over i svangerskapet. Slik er det nå også.

Føler du deg uvel, kvalm og svimmel når du ligger på ryggen? Det er normalt og kalles "vena cava-syndromet". Den tunge livmoren trykker mot en stor blodåre i ryggen og gjør at blodet strømmer langsommere tilbake til hjertet ditt. Dette er ikke farlig, men kan være svært ubehagelig. De fleste trives best når de ligger på siden. Venstre side er best, for da påvirkes blodsirkulasjonen i kroppen minst.

Lengden fra symfysen til toppen av livmoren (fundus) kan variere alt etter om barnets hode er festet eller ikke. Du kan kjenne nedtrykk i bekkenet når hodet er festet.

(Hentet fra babyverden.no)

 

08.12.2015

PEPPERKAKEBAKING

11:02


♥ SE SÅ FINE ♥


Hele gårdagen gikk til å bake og pynte disse godbitene sammen med min kjære mamma! Julen har virkelig fått en pangstart i hjemmet vårt med Jul i Blåfjell hver kveld, juletre med lys, appelsiner med nellik og silkebånd, røkelse, adventsstake og julestjerne i vinduet. I år skal jeg virkelig nyte julen og ta den helt ut, for nå når jeg har gått ut i permisjon og stresset med skolen ikke lenger henger over meg som en tung svart sky, så er det nesten så jeg tør å innrømme at vinteren faktisk ikke er så verst! Ikke mørketida heller, bortsett fra at jeg savner dagslyset. Eneste som mangler nå er den hvite tykke snøen, og ikke minst bebisen som jeg lengter sånn etter♥

Nå om dagene har det vært ganske stille på bloggfronten, mye av grunnen til det er fordi jeg som sagt har gått ut i permisjon og sover mye og lenge og bruker mest mulig tid hjemme på sofan med pute i ryggen for å unngå mest mulig smerter. Med andre ord så skjer det egentlig ingen ting i livet akkurat nå annet enn husarbeid, strikking, ruging og redebygging! Så da spør jeg like gjerne dere, er det noe dere vil se på bloggen fremover? Tips og ønsker taes mot med glede :)

KATEGORI: Blogg - 2 kommentarer
04.12.2015

GIVEAWAY: PERSONLIG ALMANAKK

18:31Nok en giveaway! Håper dere synes det er like morsomt som det jeg synes? Denne gangen er det en almanakk som en heldig vinner får hjem til jul. Selv bestilte jeg og kjæresten våre egne tidligere i høst, og de er i bruk så å si hver eneste dag! Nå som det hoper seg opp med julebord, fotograf avtaler, jordmortimer, svangerskapskurs, legetimer, lister med ting som skal kjøpes og gjøres klart etc. så er det helt nødvendig å ha et sted å samle alt.

Selv har jeg størrelse A5 som jeg synes er en helt perfekt størrelse, og innsiden er veldig stilren, linjert og med beige motiv. For hvert månedsskifte kommer en side som på bildet over, med en oversikt for hele mnd. med nytt fresht og fint fargetema for hver måned! Synes disse sidene er kjempe fine! I tillegg har jeg verdenskartet bakerst og notatsider som blir godt brukt. Alt dette har jeg valgt selv, og det er kun opp til deg hvordan det skal se ut!

Konkurransen finner du HER, og for å delta må du:
1. Følge meg(@lillych) og @personligalmanakk på Instagram
2. Kommentere to venner i kommentarfeltet.
Du kan delta så mange ganger du ønsker ved å tagge flere venner.FOR INSPIRASJON FINNER DERE PERSONLIG ALMANAKK
PÅ FACEBOOK: HER,
PÅ SNAPCHAT MED BRUKERNAVN: PERS_ALMANAKK
I SOSIALE MEDIER: #PERSONLIGALMANAKK
KATEGORI: Giveaways - 4 kommentarer
hits